Tiny Houses Youtube

Kijktip: boshuisjes en tiny houses op Youtube

Een tv-abonnement hebben we al jaren niet meer en tegenwoordig vermaken we ons ook veel liever met de inspiratie op bijvoorbeeld Youtube. Want wist je dat je de leukste films, series en vlogs kan vinden over mooie cabins in het bos en tiny houses op Youtube? Wij zijn dol op rondleidingen door tiny houses, de klusavonturen van hun bouwers en idyllische boshuisjes in het groen. We geven in deze blog 6 kijktips voor onze favoriete kanalen met boshuisjes en tiny houses op Youtube.

Meer tiny house-inspiratie: in het boek Tiny Houses worden talloze tiny houses in Nederland in beeld gebracht, inclusief interviews met de eigenaren en bouwers.

6 bijzondere boshuisjes en tiny houses op Youtube

#1 Tiny House Tour: de leukste Nederlandse tiny houses

Link YouTube-kanaal | Link instagram | Wil je zien waar in Nederland tiny houses staan en hoe ze er dan precies uitzien? Tim bezoekt door het hele land tiny houses op zijn Youtube-kanaal. In eerste instantie als inspiratie voor zijn eigen tiny house on wheels – die heeft hij inmiddels ook met zijn vriendin – maar vooral ook om jou te inspireren. Van alle tiny houses op Youtube zijn deze misschien wel het leukste om te zien, omdat ze gewoon bij jou om de hoek staan en daarmee een beeld geven van hoe jij tiny zou kunnen wonen.

#2 Cabinland: sprookjesachtige minihuisjes in het bos

Link YouTube-kanaal | Link instagram | De Amerikaanse Sara en Jacob bouwen steeds opnieuw de mooiste tiny houses. Dat deed Jacob zelf al langer, maar samen met Sara startte hij Cabinland. Daar bouwen ze samen sprookjesachtige tiny houses met veel natuurlijke materialen, houten frames en mosdaken. De boshuisjes zijn prachtig om te zien en de bouwskills van Sara en Jacob zijn erg indrukwekkend. Op hun Youtube-kanaal zie je in seizoen 1 hoe ze een minihuisje – de Diamond Cabin – bouwen en in seizoen 2 hoe ze de Castle Cabin bouwen, terwijl ze in het minihuisje wonen.

#3 Living Big in a Tiny House: honderden tiny houses over de hele wereld

Link YouTube-kanaal | Link instagram | Het grootste kanaal op Youtube over tiny houses is zonder twijfel Living Big in a Tiny House. De video’s zijn professioneel en er zijn er honderden om terug te kijken. Over de hele wereld worden tiny houses bezocht en gefilmd. Van unieke boshuisjes tot tiny houses on wheels en van kunstzinnige designhuizen tot off the grid ecohuizen, je ziet alles voorbij komen.

#4 Hannah Lee Duggan: tiny boshuis in Amerika

Link YouTube-kanaal | Link instagram | Dit Youtube-kanaal is goed voor een flinke dosis girlpower. Hannah kocht in 2020 een stuk bos in Amerika met twee vervallen tiny houses. Het huisje dat is aangesloten op elektra en water knapt ze sindsdien eigenhandig op. Haar klusvideo’s waarin ze het vervallen boshuis omtovert tot een comfortabel thuis zijn onze favoriet. Op het moment van schrijven is ze met haar campervan op pad, nadat haar boshuis insneeuwde en haar leidingen bevroren. In het voorjaar keert ze terug en laat ze in haar wekelijkse video’s weer meer zien van haar klusavonturen in haar tiny house.

#5 Boshuisjesvlog: instagrammer Jennie over haar boshuisleven

Link YouTube-kanaal | Link instagram | De van oorsprong Brabantse instagram-influencer Jennie woonde jaren in Rotterdam tot ze vorig jaar een boshuis op een Brabants vakantiepark kocht. Niet een met woonbestemming – dat is behoorlijk prijzig – maar ze mag er wel het hele jaar door slapen. Dat doet ze dan ook en over haar boshuisleven vlogt ze wekelijks op haar Youtube-kanaal. Ze maakt wandelingen met haar hond Cody, struint kringlopen af naar nieuwe meubels, deelt veganistische tips en vertelt over haar leven als influencer.

#6 Isabel Paige: off the grid tiny house in de natuur

Link YouTube-kanaal | Link instagram | Isabel Paige bouwde haar eigen tiny house in de bergen. Helemaal off the grid en zelfs zonder douche, want zichzelf wassen doet ze in de rivier. In haar filmpjes zie je dat die rivierwasbeuren niet alleen voor de zomers zijn voorbehouden. Ook in hartje winter duikt deze die hard de rivier in. Dat is dus wel iets meer off grid dan de meeste tiny house-bewoners leven. Er zijn ook filmpjes waarin ze een tour geeft door haar tiny house en waarin ze laat zien hoe ze haar huisje zelf bouwde.

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven