Tiny Houses boek van Monique van Orden

Review: Tiny Houses van Monique van Orden

Zou jij het kunnen: tiny wonen? Waar zou je je kleding laten? Hoe kan je een bed kwijt op 20 m²? Of een heel gezin? Hoe minimaal is je keuken dan? Dat en nog veel meer kom je tegen in het boek Tiny Houses van Monique van Orden. Als je overweegt om tiny te gaan of gewoon een verfrissende kijk op wonen én woonlasten wil, is dit boek absoluut een aanrader.

Het boek bestaat uit twee soorten tekst, steeds afgewisseld: praktische tips om zelf met een tiny house aan de slag te gaan én inspirerende verhalen van tiny house-bewoners. Dat laatste vinden wij het leukste. Hoe je een klein huisje ontwerpt en bouwt en dat je daarin maar weinig spullen kwijt kan, kunnen wij zelf ook goed bedenken. Maar de verhalen en foto’s maken het Tiny Houses-boek echt een inspiratiebron waar je doorheen wilt blijven bladeren.

Tientallen huisjes en huiseigenaren passeren de revue. De eigenaren vertellen vrijwel allemaal hetzelfde verhaal: ze willen terug naar de basis en niet leven om geld te verdienen. Door kleiner te wonen en zo hun woonlasten terug te schalen, kunnen ze minder werken en meer leven. De foto’s laten zien dat dit niet ten koste hoeft te gaan van comfort en woonwensen.

Waar de een off the grid met ecotoilet woont en kiest voor goedkoop, tweedehands bouwmateriaal, gaat een ander voor luxe afwerking en alle mogelijke voorzieningen. Vooral dat laatste spreekt ons aan. Klein en goedkoop wonen hoeft geen wilderniservaring te zijn, vinden wij. Tiny wonen staat niet gelijk aan oncomfortabel kamperen. En dat dat goed mogelijk is op een klein woonoppervlak, laat het boek ook goed zien.

Het boek zelf is ook geen low budgetvariant. De fotografie is prachtig en het ontwerp laat volop ruimte voor die mooie foto’s. De luxe hardcover maakt het boek een heerlijk pareltje voor op de salontafel. Om af en toe in te bladeren en uiteindelijk misschien ooit zelf eens tiny te gaan en je woonlasten te minimaliseren?

Tiny Houses – € 20,99 (hardcover) of € 12,99 (e-book) – 224 pagina’s
Update: er is nu een ook nieuw book van Monique van Orden: Tiny Houses Living – – € 25,- (hardcover) of € 12,99 (e-book) – 210 pagina’s

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven