Onze favorieten

We willen met pensioen via passief inkomen

Marie Kondo

De bestseller Opgeruimd! van Marie Kondo heb ik inmiddels al zo vaak genoemd op deze blog dat het je niet zal verbazen dat haar belangrijkste boek in mijn favorieten staat. Ik las ook het vervolgboek Spark Joy. Hoewel ook daarin interessante tips staan om bijvoorbeeld essentiële, maar geen plezier scheppende items ‘spark joy’ te laten scheppen, is dit boek wel heel erg praktisch. Tot aan vouwschema’s aan toe. Nee, als je je echt wil laten inspireren tot de minimalistische lifestyle van Marie Kondo, ga dan voor Opgeruimd!

Een werkweek van 4 uur

Het boek Een werkweek van 4 uur van Tim Ferris opende mijn ogen. Niet om mijn nieuwe werk als zelfstandige nu direct te minimaliseren tot vier uur per week, zoals de titel suggereert, maar anders te denken over wat hij noemt ‘lifestyle design’. Ik schreef er deze post over!

Het Zero Waste Project

Zussen Nicky en Jesse gaan ver, heel ver in het minimaliseren van hun plasticgebruik. Waar ik nog blijf hangen in een tandenborstel van bamboe, houten wattenstaafjes en metalen rietjes, maken de zussen hun eigen wasmiddel van kastanjes en speuren ze stad en land af naar zero waste-winkels. Wil je ook jouw steentje bijdragen aan een groene wereld? Nicky en Jesse geven op hun blog en instagram alle tips die je nodig hebt om plasticvrij door het leven te gaan!

You are a badass at making money

Mijn money mindset is een onderwerp dat me blijft interesseren. Het lezen van het boek You are a badass at making money van Jen Sincero – best een provocerende titel, he – hielp mij om mijn angsten en beperkingen over geld los te laten. Jen Sincero vertelt hoe je als baby ter wereld komt zonder enige notie van geld. Zie je je ouders ruzie maken over geld? Of hen daar zorgen over hebben? Als kind kan je dat (nog) niet relativeren, dus zal je uit dit soort negatieve ervaringen jouw gedachten en overtuigingen over geld opdoen. Als volwassene kan je allerlei intelligente, rationele en juiste gedachtes hebben over geld, maar dat wat op die blanco money mindset is gespijkerd, zit daar nog steeds en zal je beperken. In haar boek helpt Sincero je deze beperkende gedachtes achter je te laten.

De duurzaamheidslessen van Babette Porcelijn

Wil je echt weten waar je het verschil maakt? Moet je nou kiezen voor een plasticvrije komkommer of toch een biologische? En heeft het meer zin om waterverspilling tegen te gaan of je auto de deur uit te doen? Babette Porcelijn onderzocht het allemaal en met haar team van sprekers verspreidt ze haar resultaten om iedereen te helpen de juiste keuzes te maken. Meer weten? Check haar site, lees haar boek De verborgen impact of laat je via instagram inspireren door The Social Reporter.

De instagramlessen van Charlotte van ’t Wout

Onder de naam @celinecharlotte deelt ondernemer en spreker Charlotte van ’t Wout alles over haar ondernemingen en zelfontwikkelingsstappen. Charlotte noemt haar bedrijven ’the ultimate self development game’, omdat ze haar blijven uitdagen om zichzelf te verbeteren. Efficiënter werken? Personeel aannemen en leiding geven? Marketing en profilering? Ze leest er eindeloos veel boeken over, neemt cursussen en experimenteert, totdat zij het onderwerp meester is. In haar stories neemt ze je mee in deze achtbaan van zelfontwikkeling. Haar openheid en eerlijkheid zijn ontwapenend en inspirerend. Aanrader!

Op deze pagina staan affiliate links. Klik hier als je hierover meer wilt weten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven