Tidy Minds | Ontspullen | Minimalisme

Duurzame cadeaus: 6 cadeautips voor een minimalist

Met de feestdagen voor de deur worden weer massaal cadeautjes ingeslagen. Maar wat geef je iemand die zo min mogelijk spullen wil hebben? Aan iemand die net vuilniszakken vol prullaria en spulletjes aan de kringloop heeft gedoneerd, geef je liever niet nieuwe woonaccessoires of fancy kookspullen cadeau. Hoe kies je een duurzaam cadeau dat niet meteen weer in de doos voor ontspullen beland? Wij geven 6 cadeautips en laten zien dat het eigenlijk juist makkelijker is om een minimalist blij te maken!

Tips voor meer duurzame cadeaus

1. Een ervaring

Vrijwel iedere minimalist zal je vragen om een ervaring. Een doe-cadeau. Iets leuks om te ondernemen. Dus neem iemand mee naar het theater, ga samen uit eten, boek een escaperoom voor jouw familie of ga een avondje bowlen. Mijn moeder neem ik al jaren mee naar een theatervoorstelling voor haar verjaardag of kerst. Een leuke bonus is dat ik daarmee niet alleen haar, maar ook mezelf een leuk cadeau en quality time samen geef!

2. Geef tijd cadeau

In een drukke maatschappij als die van ons is tijd het belangrijkste en mooiste wat je iemand kan geven. Geef iemand als cadeau dus jouw tijd! Maak een strandwandeling, bied aan om op te passen, voor de hond te zorgen, houd een filmavond of kook een fijn diner voor twee.

3. Geef dat wat iemand graag wil

Wil je toch graag iets tastbaars geven? Vraag de ontvanger dan wat hij wil en je weet 100% zeker dat je hem niet met iets onbruikbaars op zal zadelen! Om te voorkomen dat we elkaar met de feestdagen onzinnig en nodeloze cadeautjes geven, wisselen mijn ouders, broertje en ik een wensenlijstje uit. Nieuwe sokken nodig? Een boek dat je supergraag wil lezen? Iets voor in de keuken? Zet het op je verlanglijstje en je krijgt gegarandeerd gewenste cadeautjes.

4. Een cadeau om te consumeren

Geef iets om te consumeren! Sfeervolle kaarsen, een mooie fles wijn, bijzondere thee, heerlijke chocola of lekkere wierook maken een heerlijk cadeautje waar de ontvanger ook echt wat aan heeft en van kan genieten zonder te worden opgezadeld met onhandige spullen. Toen ik tijdens mijn #projectontspullen veel spullen gratis weggaf via marktplaats.nl, kreeg ik vaak de vraag of iemand mij in ruil voor die spullen ergens blij mee kon maken en vroeg ik ook altijd thee, wat lekkers of wierook. Het ideale cadeautje voor mij!

5. Een donatie aan een goed doel

Vorig jaar kerst gaf ik mijn vader als kerstcadeau een jaarlidmaatschap van de Vogelbescherming. Met dit cadeau ondersteunde hij een goed doel dat hem als vogelliefhebber aansprak, en bleef hij een jaar lang op de hoogte van hun activiteiten. Ook veel andere organisaties en goede doelen bieden de mogelijkheid om een donatie of lidmaatschap als cadeau te geven. Hoe mooi is het als jouw cadeau niet alleen de ontvanger blij maakt, maar ook de wereld een stukje mooier maakt?

6. Geef iets zelfgemaakts

Heb jij zelf een stekje van jouw pannenkoekplant opgekweekt tot een plantje? Het allerlekkerste recept voor appeltaart gemaakt? Een schilderijtje geschilderd? Als je graag iets tastbaars wil geven, zit in precies die zelfgemaakte spullen wat je diegene het liefst wil geven: jouw liefde, tijd en energie.

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven