tiny house huren in zeeland

Proefslapen in tiny houses on wheels

Een tiny house om in te wonen is meestal niet zomaar een klein huisje, maar een slim doordacht huis dat vaak op wielen staat. Omdat een vaste plek krijgen in Nederland erg lastig is, zijn de meeste tiny houses verplaatsbaar: tiny houses on wheels dus. Wil je een keer zo’n tiny house uitproberen om te kijken of deze bijzondere woonvorm ook wat voor jou is? Dan zijn er zat tiny house-bewoners die hun huisje voor een paar nachten verhuren. Wij vonden deze ultieme tiny houses on wheels om te huren!

8 tiny houses on wheels in Nederland om te huren

#1 Circulaire tiny houses in Friesland

Actuele beschikbaarheid en prijzen huisje 1 en huisje 2 | In het Friese Surhuizum staan bij een paardenbedrijf twee tiny houses on wheels. Het ene huisje is vrijwel volledig circulair gemaakt, dus van hergebruikte materialen. Hier vind je een rondleiding op YouTube terug! Beide huisjes hebben een composttoilet, slaaploft en uitzicht op de schapen en koeien. De huisjes hebben net een andere afwerking en stijl, dus vergelijk ze goed om te beoordelen waar jij zou willen proefslapen.

Tiny houses on wheels

#2 Tiny house on wheels in Gelderland

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Op Camping De Vriendschap in Putten, Gelderland staat dit huisje om te proefslapen. Zowel buiten als binnen zie je veel hout. Dat zorgt voor een knus gevoel, maar ook het retro interieur met veel tweedehands items draagt daaraan bij. Een fijne hoekbank maakt dat je op comfort niet hoeft in te leveren. Dit tiny house op wielen is zelfvoorzienend met eigen zonnepanelen en een composttoilet.

#3 Tiny house vlakbij Amsterdam

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Voor proefslapen in de Randstad kan je een tiny house in Kamerik, Utrecht vinden. Eigenaar Juriaan plaatste hier zijn tiny house met uitzicht op de polder. Over het huisje werd een stuk in het Algemeen Dagblad geschreven. In de meeste tiny houses zie je onder de slaaploft de badkamer en een deel van de keuken, maar deze indeling is weer net wat anders. Onder slaaploft is juist de knusse zithoek.

Tiny house on wheels Kamerik Noord Holland

#4 Houten designhuisje in Utrecht

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Dit huisje ziet er net weer even anders uit dan andere tiny houses. De buitenkant is prachtig bekleed met hout, als een kunstwerk. Het tiny house staat in natuurgebied Ameliswaard en ook de Utrechtse Heuvelrug is om de hoek. Maar voor het proefslapen doet natuurlijk vooral het huisje er zelf toe. Het huisje heeft het soort inrichting waar wij van houden: het is modern en kleurrijk ingericht zonder kil of te druk over te komen.

Tiny house on wheels Houten utrecht

#5 Het Eilandhuis in Zeeland

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Dit huisje met de naam ‘Het Eilandhuis’ is duurzaam gebouwd met onder andere hergebruikte en lokale materialen als vlas en stro. Op het dak liggen staan zonnepanelen, er is een composttoilet een circulair watersysteem. Kortom: het huisje is zelfvoorzienend gebouwd. De inrichting is licht met zachte, lichte kleuren. De badkamer zit onder de slaaploft, zodat in het hoge deel een heerlijke zithoek is bij de grote ramen naar buiten. Je kan het tiny house on wheels vinden op Boerenrustcamping De Kermisrose in Nieuwerkerk, Zeeland.

tiny house huren in zeeland

#6 Tiny house huren in Twente

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Tot slot vonden we nog dit mooie huisje op wielen via Booking.com. Anders dan alle andere huisjes kan je hier met vier personen slapen! Er is zowel een slaapvide met een tweepersoonsbed als een met twee losse bedden. Het is leuk om in de reviews terug te lezen hoe de gasten zich erover verbazen hoe in zo’n klein huisje alles past voor een gezin van vier en hoe ze zich hier zelf eigenlijk wel zien wonen.

Tiny house huren in Twente

Over de natuurhuisjes

Wij linken je in deze blog voornamelijk naar natuurhuisje.nl. Niet omdat wij door natuurhuisje.nl gesponsord worden, maar omdat wij oprecht enthousiast zijn over het groene concept van natuurhuisje.nl. Deze website focust zich op rustige huisjes in het groen én draagt voor iedere boeking bij aan de natuur. Dat betekende tot augustus 2020 dat voor iedere boeking een boom in Afrika werd gepland, maar inmiddels werkt natuurhuisje.nl samen met een aantal natuurprojecten meer dichtbij huis zoals Staatsbosbeheer en de Vogelbescherming. Als je via onze links een huisje boekt, kunnen wij een kleine commissie krijgen (en dat kost jou niks extra).

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven