Natuurhuisje Amsterdam Havenhuisjes Zwier

Natuurhuisje Amsterdam: een stedentrip vanuit het groen

Op stedentrip in eigen land is een stuk duurzamer dan het vliegtuig pakken naar een Europese hoofdstad. Gelukkig hebben we in Nederland ook genoeg prachtige steden te verkennen, zoals onze hoofdstad Amsterdam! En als we het dan helemaal tot een rustgevende vakantie maken, kiezen we natuurlijk voor een stedentrip vanuit het groen met een natuurhuisje in Amsterdam. Om jou ook wat duurzame reisinspiratie voor een staycation te geven, delen we ons wensenlijstje voor natuurhuisjes in en om Amsterdam.

Leestip: meer tips voor natuurhuisjes in Nederland

6x groene natuurhuisjes in Amsterdam

#1 Moderne pipowagen in Amsterdam

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Bij overnachten in Amsterdam denk je misschien niet aan een traditionele pipowagen. En bij een traditionele pipowagen misschien weer niet aan een modern en picture-perfect slaapplek als dit. Deze moderne pipowagen staat aan de rand van de stad in een landelijke omgeving. De eigenaren bouwden het helemaal zelf op hun eigen erf in het grootste beschermde broedgebied voor weidevogels in Europa. En heb je ooit een duurzame composttoilet willen uitproberen? Dan is dit je kans.

Natuurhuisje Amsterdam pipowagen

#2 Brugwachtershuisje in Amsterdam-Noord

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Er is niets zo rustgevend als een huisje met grote ramen op het water. En dat kan je dus ook in de stad vinden! Veel brugwachtershuisjes in Amsterdam zijn omgetoverd tot bijzondere slaapplekken aan het water. Dit brugwachtershuisje in Amsterdam-Noord is er daar een van. Het hypermoderne huisje met prachtige inrichting is geschikt voor twee personen. Hoe klein het ook is, het tiny house heeft gewoon een eigen badkamer. Op een Neighbourhood Guide in het huisje wordt je uitgenodigd om niet alleen de toeristische highlights van Amsterdam, maar ook Noord te verkennen.

Natuurhuisje Amsterdam brugwachtershuisje Noord

#3 Slapen in een vlindertuin

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Deze Amsterdamse vlindertuin heb je misschien wel voorbij zien komen bij het laatste seizoen van 3 op Reis! Alles in dit piepkleine huisje voor twee staat in het teken van vlinders. Het wordt ook wel het observatorium genoemd, omdat je volop observatiemateriaal krijgt om de vlinders in deze duurzame natuurtuin te bestuderen. Het huisje is ook helemaal een met de natuur ingericht. Als wc is er een composttoilet en douchen doe je onder de buitendouche. Het huisje is alleen in het voorjaar en de zomer te huur.

natuurhuisje Amsterdam Mot in Mokum vlindertuin

#4 Natuurhuisje Woodz in Amsterdam

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Dit natuurhuisje vind je in de groene zoom in Amsterdam-Oost. Er staan zeven houten lodges in een groen polderlandschap. De huisjes staan idyllisch tussen de fruitbomen en rietkragen, ook al ben je op steenworp afstand van hartje centrum. De designhuisjes zijn verder van alle luxe voorzien en hebben een hip interieur, eigen veranda, complete keuken en vier slaapplekken. Met een beetje geluk kan je dieren spotten vanaf de veranda van jouw lodge.

Natuurhuisje Amsterdam Woods Freelodge

#5 De natuurhuisjes op The Unbound

Actuele prijzen en beschikbaarheid: Wikkelhouse, Skycabin, Hide-out cabin en Barn | Aan de rand van Amsterdam vind je sinds kort het kleinschalige en duurzame park The Unbound met de meest bijzondere natuurhuisjes. Van een duurzaam Wikkelhouse van karton – we schreven eerder deze blog over Wikkelhuisjes – tot de Skycabin met groots skylight boven het bed. Ieder natuurhuisje is modern en luxe, maar dan in een natuurlijke omgeving. De boutique huisjes liggen verspreid op een groen terrein waar ook yogalessen en meditaties worden gegeven, een biologische groentetuin is en een drijvende sauna in een luxe wellnesstuin kan worden geboekt.

Natuurhuisje Amsterdam The Unbound Cabin

#6 Havenhuisjes met hottub

Actuele prijzen en beschikbaarheid | Een paar kilometer ten zuiden van Amsterdam vind je deze designhuisjes op het water. Met hottub en van alle gemakken voorzien. De tiny houses voor twee hebben allemaal een prachtig uitzicht op de haven. Er is geen keukentje, maar als je niet in Amsterdam maar in je havenhuisje wilt eten, zijn er take-away maaltijden te bestellen. Een aanrader is het huren van een fluisterbootje om ook het water op te gaan.

Natuurhuisje Amsterdam Havenhuisjes Zwier

Over de natuurhuisjes in Amsterdam

Wij linken je in deze blog naar natuurhuisje.nl waar we deze bijzondere bucketlist samenstelden. Niet omdat wij door natuurhuisje.nl gesponsord worden, maar omdat wij oprecht enthousiast zijn over het groene concept van natuurhuisje.nl. Deze website focust zich op rustige huisjes in het groen én draagt voor iedere boeking bij aan de natuur. Dat betekende tot augustus 2020 dat voor iedere boeking een boom in Afrika werd gepland, maar inmiddels werkt natuurhuisje.nl samen met een aantal natuurprojecten meer dichtbij huis zoals Staatsbosbeheer en de Vogelbescherming. Als je via onze links een huisje boekt, kunnen wij een kleine commissie krijgen (en dat kost jou niks extra).

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven