Leukste Minimalisme Blogs Tidy Minds

5 leukste Nederlandse blogs over minimalisme

Ik blog sinds het Marie Kondo-virus mij te pakken kreeg een aantal jaar geleden regelmatig over mijn liefde voor en worsteling met minimalisme hier op TidyMinds.nl. Maar ik ben zeker niet de enige die online zijn of haar minimalismeverhalen deelt. Ik smul van alle herkenbare verhalen en om jou hetzelfde plezier te geven, maakte ik een lijstje van mijn favoriete minimalismeblogs.

Lees meer: dit zijn al mijn blogs over minimalisme.

De leukste 5 minimalismeblogs

#1 Growthinkers

Link naar blog | Het gezicht achter Growthinkers is Jelle Derckx en die naam ken je misschien wel als de auteur van het boek Verlangen naar Minder. Waar boek en blog over gaan? Minimalisme! Jelle schrijft in zijn boek over zijn reis naar minimalisme en ook op zijn blog deelt hij zijn ervaringen op dat gebied. Hoe meer hij zich bezig is gaan houden met minimalisme, hoe meer zijn groene hart voor duurzaamheid ging kloppen. Je zult daarom ook veel teruglezen over duurzame keuzes. En laten die zich nou vrijwel altijd goed verenigen met minimalisme.

Lees meer: dit zijn de 8 boeken over minimalisme die je gelezen wilt hebben.

#2 De groene meisjes

Link naar blog | Deze blog is van de inspirerende Merel en heeft een grote focus op duurzaamheid en veganisme. Nou is minimalisme een van de manieren van Merel om duurzaam bezig te zijn, dus ook daarover zal je blogs van Merel lezen. Merel heeft een basisgarderobe samengesteld en koopt eigenlijk alleen ‘nieuwe’ kleren tweedehands, zoals via de kringloop of United Wardrobe.

#3 Moeders Minimalisme

Link naar blog | Dieuwke blogt al jaren over minimalisme en dan vooral in combinatie met het moederschap. De Friese blogster las ooit over een man die met maar honderd spullen leefde en realiseerde zich toen dat haar pasgeboren baby al meer spullen had dan dat. Die eyeopener zette haar op het pad van minimalisme én het overbrengen van haar minimalistische lifestyle. Ze deelt op Moeders Minimalisme haar ervaringen over het minimaliseren van spullen in je huis, geeft als moeder van twee kinderen tips over het minimaliseren met kinderen en schrijft over het minimaliseren van afval. 

Meer lezen: ik interviewde Dieuwke over hoe zij minimalisme en het moederschap combineert.

#4 Bedrock Magazine

Link naar blog | Bedrock is een online inspiratieplatform over een bewuste en gezonde leefstijl. Het team van bloggers schrijft over onderwerpen als zelfliefde, astrologie, veganisme, duurzaamheid, meditatie én minimalisme. De blogs over minimalisme gaan over tiny houses, ontspullen, een capsule wardrobe met alleen wat basisstukken, geen spullen kopen, consuminderen en meer onderwerpen waar ik zo graag over lees.

#5 Minimalist Dutchie

Link naar blog | De vorige blogs worden geschreven door professionele bloggers, maar Minimalist Dutchie Anja schrijft naast haar baan over haar minimalistische leven. Je kunt er bijvoorbeeld lezen hoe zij een minimalistische seizoensgarderobe samenstelt van 14 kledingstukken, krijgt een tour door haar minimalistisch ingerichte huis en doet inspiratie op om zelf met minimalisme aan de slag te gaan. Anja publiceert regelmatig nieuwe blogs over minimalisme, dus je kan hier bijna iedere week wel terecht voor nieuwe inspiratie.

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven