Vakantietip: de 5 mooiste tiny houses op de Veluwe

Of je nou van een eigen tiny house droomt of niet, zo’n klein huisje in het bos op de Veluwe is het perfecte vakantieadres. Dat je meteen uit je cabin het bos inloopt en met een kop koffie of thee ’s ochtends de vogels in het bos hoort. Dat is voor ons niet alleen een vakantiewens, maar hoe wij dromen te wonen. Hoe leuk om dat uit te proberen tijdens een vakantie of weekendje weg in Nederland. Op de Veluwe heb je in de bossen meerdere huisjes zijn. Dit zijn onze favoriete tiny houses op de Veluwe!

Tiny houses op de Veluwe: 5 unieke natuurhuisjes voor een staycation

#1 Minidorpjes met tiny houses

Op de Veluwe heb je twee grote vakantieparken van het bekende Droomparken. En ook die grootschalige parken hebben het tiny wonen ontdekt. In rustige hoekjes van het park hebben ze minidorpjes van tiny houses neergezet. Het zijn twee type woningen: voor twee of vier personen. Sommige huisjes zijn te boeken via Droomparken, maar anderen ook via bijvoorbeeld Airbnb. Er is een slaapvide, uitgebreide keuken, een houtkachel, ruime badkamer en alles wat je maar nodig hebt. Maar dan wel op een klein vloeroppervlak én met het bos voor je neus. Extra mooi aan deze huisjes is de enorme glazen voorgevel, waardoor het bos echt naar binnen komt.

#2 Strak designhuis in het groen

In Otterloo, dus om de hoek van Nationaal Park de Hoge Veluwe, staat een prachtig design huis. Strak en minimalistisch, maar met een hippe en sfeervolle inrichting in warme kleuren. Het ontwerp werd in 2017 door de architecten gelanceerd op de Dutch Designweek. Een leuk interieurdetail is dat vrijwel alle keukenspullen aan de muur hangen. Geen keukenkastjes meer nodig, maar wel een leuke wanddecoratie. Op de website van dit Buitenhuis op de Veluwe vind je meer informatie. Ook dit bijzondere huis vind je op een van de bekende Droomparken.

#3 Een Wikkelhouse in Gorssel

Heb je wel eens gehoord van een Wikkelhouse? Dit bijzondere ontwerp van Nederlandse bodem maakt gebruik van gewikkeld karton, vandaar ook de naam. Het huisje wordt duurzaam geproduceerd en bestaat uit meerdere modules. Door het hele land zijn inmiddels Wikkelhouses te vinden, maar steeds met een andere samenstelling en andere persoonlijke keuzes. Het Wikkelhuisje in Gorssel heeft ook weer een heel eigen stijl met veel hout, sfeervol groen en vier slaapplekken. Dit natuurhuisje ligt vol in de natuur, dus het is perfect voor een vakantie in Nederland met lange wandelingen en fietstochten.

#4 Uniek houten designhuisje in Ermelo

Op vakantiepark Speulderbos staat een huisje met een wel heel uniek design. Dit ‘Tiny Nature’-huis heeft een bijzondere zigzag-constructie uit drie delen, waarover de architect je meer kan vertellen in een filmpje. Het ontwerp is vooral fantastisch om te kijken van buiten, maar ook binnen is het fijn. Het interieur is vrijwel geheel van hout, wat het een warme sfeer geeft. Slapen doe je op de slaapvide onder de nok, hoe knus!

#5 Zwerfhutten in het bos

In de achterste hoek van vakantiepark De Wije Werelt, direct aan het bos, liggen aan een stukje hei bijzondere houten cabins. Deze zwerfhutten hebben vrijwel allemaal een uniek ontwerp. Van boshut met een puntige vorm met slaapvide in de nok tot een huisje met enorme ramen tot een cabin bedekt met vogelhuisjes. Het is vanaf de cabins heerlijk wandelen in de omgeving met hei en bossen. De perfecte plek om helemaal tot rust te komen.

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven