We willen met pensioen via passief inkomen

Wij willen met pensioen

We zijn eruit: we willen met pensioen. In ons ideale leven hoeven we allebei niet meer te werken. En dit is hoe we dat gaan doen!

Als we ons ideale leven schetsen, matcht dat best veel met ons huidige leven. Maar op een belangrijk punt niet: we willen stoppen met werken. Niet meer werken om de vaste lasten te betalen. Niet langer een baas die bepaald hoe lang je op vakantie mag. Niet meer onze tijd verkopen om boodschappen te kunnen betalen. Wij willen met pensioen.

Dat betekent dat we financieel onafhankelijk willen worden. Dat betekent voor ons: passief inkomen genereren. Nu verdienen we actief inkomen – ik als zzp’er en Sebastiaan in loondienst – door onze uren en tijd te verkopen. Bij passief inkomen worden onze inkomsten onafhankelijk van onze input in tijd. Daar zijn talloze voorbeelden van te noemen. Van succesvol beleggen tot panden verhuren tot een blog vol met affiliate marketing.

Wij willen meerdere vormen van passief inkomen verkennen. Het lijkt ons niet slim om volle bak voor een inkomstenbron te gaan en willen ons inkomen spreiden. Sebastiaan verdiept zich voorzichtig in beleggen. We runnen een (andere) grote blog waar we met affiliate marketing wat mee willen verdienen. En we zijn op zoek naar een appartement voor de verhuur. Op de bank doet ons spaargeld en de overwaarde van Sebastiaans vorige huis niet zo veel. Dus willen we dat investeren in vastgoed.

Kortom: wij willen met pensioen en naast onze eerdere passe voor minimalisme, mindset, bewust leven en tiny houses zal dat ook een belangrijk thema worden voor deze blog.

We’ll keep you posted!

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven