Tidy Minds | Bewust genieten | Singletasken | Minimalisme

Waarom ik toch geen opruimcoach wil worden

Als iets mij fascineert, vraag ik mezelf af hoe ik daar mijn baan van zou kunnen maken. Zo ook met ontspullen: moest ik geen opruimcoach worden? Een Marie Kondo-cursus volgen en mensen helpen met mijn kennis? Inmiddels heb ik dit plan losgelaten en de reden is simpel: geld.

Ontspullen is een van de eerste stappen naar minimalisme. Of eigenlijk gewoon naar een rustiger en opgeruimder leven, los van jouw mening over minimalisme. Ik vond het heerlijk om twee jaar terug ons halve huis weg te ontspullen. Ik gaf vrienden tips en ging bij kennissen een middagje helpen. Dit wilde ik vaker doen! Moest ik hiervan niet mijn (parttime) beroep maken?

Ik las me in en verdiepte me in mogelijke cursussen. Hoe zou ik dit vorm moeten geven? Hoe zou ik dit aanpakken? Pas toen de vraag van mijn tarief zich voordeed, werd duidelijk dat ik dit plan niet door wilde zetten. Mijn gewenste uurtarief werd veel te hoog. De enorme hoeveelheid tijd die zou zitten in het goed begeleiden van een cliënt bij ontspullen, was niet goed in een betaalbaar tarief te gieten. Ik zou er minder mee verdienen dan ik zou willen.

Inmiddels zijn onze gedachten over onze inkomsten ook radicaal veranderd. We kwamen tot het inzicht dat we onze tijd niet meer wilden verkopen. Ik wil voor de toekomst dat mijn inkomsten niet meer direct verband houden met mijn input in tijd.

Wij willen financieel onafhankelijk worden en passief inkomen verbinden. Ik wil een inkomstenbron opzetten (bloginkomsten), inzetten op een goede investering (huizen verhuren) of iets anders waarbij ik niet mijn uren verkoop. We willen vol enthousiasme en met al onze energie aan de slag om inkomstenbronnen op te zetten, waarvoor niet onze constante aandacht nodig is.

Ons inzicht is dat we voor een volledig vrij en flexibel leven, niet ons inkomen aan onze tijdinput moeten koppelen. We willen drie maanden op reis kunnen of zelf een huisje kunnen bouwen of een cursus voor onze persoonlijke ontwikkeling kunnen doen. Zonder dat ons inkomen dan ook drie maanden stil ligt. Opruimcoach of wat voor directe coaching past niet in dat plaatje.

Dus mijn tips blijf ik in deze blog en aan vrienden geven, maar wil ik niet meer in een baan als opruimcoach gieten. Ik ga mijn tijd in plaats daarvan gebruiken om te werken aan het helder krijgen van onze dromen. En aan het realiseren van onze passief inkomen, zodat wij financieel onafhankelijk kunnen worden.

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven