Crowdfundingsactie: help Saskia haar duurzame missie te financieren

Op deze blog interviewden we Saskia ‘The Social Reporter’ Mulder al eerder, omdat we zo groot fan van haar zijn. Op haar insta deelt ze tips op het gebied van duurzaamheid én effectieve communicatie daarover. Ze heeft zich omgeschoold tot duurzaamheidsspecialist en is uitgeroepen tot de Meest Positieve Nederlander van 2020. Maar daarmee kan je niet je brood verdienen. Hoe dat wel kan? Via crowdfunding dus.

Saskia is misschien wel de grootste duurzame influencer van Nederland. Ze vertelt zelf op de pagina van haar crowdfundingsactie: “Ik Instagram er dagelijks op los als The Social Reporter. Daar geef ik mijn 5000+ volgers een flinke lading tips over hoe je het meest effectief duurzame keuzes maakt in je dagelijks leven en hoe je effectief over duurzaamheid kunt communiceren.” Het is haar missie om duurzaamheid te promoten. “Het aller-, aller-, allerliefste dat ik wil, is mede de Grote Groene Omwenteling veroorzaken naar een duurzame, bloeiende wereld.” Koop geen nieuwe spullen, reis minder en leef zuinig en bewust. Om de wereld te helpen en om een groene toekomst te garanderen.

Dat doet ze het liefst fulltime. Maar grote producenten en merken gaan jou als influencer niet betalen om kopen af te raden en zuinig leven te promoten. Dus bedacht Saskia een origineel plan om haar duurzame leven en missie wel te kunnen financieren. Om een maandelijks inkomen van minstens € 2.250 te generen, startte The Social Reporter een crowdfundingsactie.

Haar volgers kunnen haar maandelijks sponsoren met een vast bedrag, zodat zij haar tijd kan inzetten voor haar duurzame boodschap. Als slimme verkooptechniek vertaalt ze jouw maandelijkse bijdrage naar jouw geliefde cafeïneshot: “Voor de prijs van 1, 2 of 3 kopjes per maand (€3, €6 of €10)” kun je haar financieel helpen. Zodra ze haar streefbedrag van € 2.250,- per maand heeft gehaald, zal zich wijden aan een nieuw duurzaam project om groene ondernemers onder de aandacht te brengen. Een ludieke manier om aan je maandelijkse inkomen te komen. Maar Saskia heeft meer bedacht om haar volgers te prikkelen voor het hoogste bedrag te kiezen.

“Met name voor de mensen die €10 doneren, zit er een leuk extraatje bij,” zo kondigt ze aan op instagram. Op haar crowdfundingspagina legt ze dit verder uit: “Ik leer je (aan de hand van mijn reguliere instagramposts) technieken om jouw communicatie over duurzaamheid effectiever te maken. Ik laat je zien hoe ik kennis over klimaatpsychologie, framing, storytelling en meer van dat soort leuke dingen, toepas in mijn posts, zodat jij dat op een laagdrempelige manier je eigen kunt maken, zonder dat het je veel tijd kost. Jij hoeft daarvoor niets te doen, ik voeg je toe aan mijn ‘beste vrienden’, waarmee jij Instagram stories te zien krijgt die andere mensen niet kunnen zien.”

Duurzaamheid ligt ons sowieso na aan het hart en Saskia weet dit als geen ander aan de man te brengen. Maar met deze ludieke actie om financieel onafhankelijk te worden van een baan in loondienst, heeft ze ons helemaal ingepakt. Oh, en ze heeft haar streefbedrag nog niet gehaald, dus hulp is nog nodig.

Je kan Saskia steunen via deze link.

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven