Rendement koopzegels Albert Heijn nu ook digitaal en online

Koopzegels: sparen met hoog rendement (nu ook digitaal)

Als je op zoek bent naar een hoog rendement op je geld, dan is er een makkelijke optie waar je misschien nooit aan had gedacht: koopzegels. Op de koopzegels van Albert Heijn haal je namelijk makkelijk een hoog rendement en je spaart het vanaf 1 juni ook nog eens een stuk makkelijker.

Hoe werken de koopzegels van Albert Heijn?

Als je boodschappen doet bij de Albert Heijn, kan je bij iedere boodschap koopzegels sparen. Voor elke euro aan boodschappen mag jij een koopzegel kopen voor de prijs van € 0,10. Dat zijn letterlijk zegels, dus die plak je vervolgens in een boekje. Dat volle boekje lever je uiteindelijk weer in bij jouw boodschappen en daar pak je vervolgens € 52,- mee.

Het is een makkelijke manier om te sparen. Haast ongemerkt betaal je iets meer voor je boodschappen en daar krijg je uiteindelijk een mooie € 52 voor terug. En dat ongemerkt sparen wordt vanaf 1 juni 2020 nog makkelijker.

De koopzegels van Albert Heijn spaar je makkelijk digitaal

Hoewel ik de Albert Heijn niet als een risicovolle ‘bank’ zie, vond ik het zegelsysteem zelf wel risicovol. Je moet altijd de caissière natellen en vervolgens je best doen om die honderden zegels niet kwijt te raken. Maar dat is vanaf 1 juni verleden tijd.

Albert Heijn stopt namelijk met de papieren zegels en gaat digitaal. De supermarkt was tijdelijk gestopt met koopzegels vanwege corona, dus om zo het contact te verminderen. Vanaf 1 juni kunnen er weer zegels gespaard worden, maar dan wel digitaal. Geen zegels meer natellen, plakken en per ongeluk kwijtraken. Dat maakt het sparen een stuk makkelijker en ik gok dat Albert Heijn daarmee op veel meer spaarders kan rekenen. Want dat is natuurlijk wel de voorwaarde: je moet hiervoor wel jouw boodschappen bij de Albert Heijn doen.

Heb je nog een incompleet zegelboekje? Dan kan je nog even doorsparen tot het einde van het jaar.

Wat is dan dat hoge rendement op de koopzegels?

Een vol boekje heeft 490 zegels, dus daarvoor moet je eerst € 49 euro uitgeven aan zegels. Jouw volle boekje levert je € 52 euro op. Dat betekent een rendement van maar liefst 6%.

Dat rendement van 6% is veel en veel hoger dan de rentes op dit moment. Met beleggen kan je bijvoorbeeld wel dit soort rendementen pakken, maar dat is een stuk risicovoller dan de koopzegels.

Wat levert dat nou in een jaar op? Om € 49 aan spaarzegels te kunnen kopen, moet je eerst € 490 uitgeven aan boodschappen. Volgens het Nibud geven we per dag ongeveer € 6,10 per persoon uit aan voeding. Dat is dus € 183 per maand en ruim € 2.225 per jaar. Natuurlijk kan je ook jouw toiletartikelen, was middel en kattenvoer bij de Albert Heijn kopen om dit te bedrag te verhogen.

Met puur voeding kom je uit op ongeveer 4,5 boekje per jaar. Jouw jaarrendement is dan ruim € 13,50. Dat is nou niet om over naar huis te schrijven, maar nog net om wel een blog aan te wijden. Het is toch ongemerkt meer rendement dan jouw bank jouw over hetzelfde bedrag zal geven.

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven