Minimalisme Spel | Minimalism Game | 30 Day Minimalism Challenge | Tidy Minds voor minimalisme en ontspullen

Het Minimalisme Spel: op een leuke manier ontspullen

Je wilt graag opruimen, of nog liever: ontspullen. Dat je die oude zooi op zolder of onderin die kasten eindelijk eens wegdoet. Dat je jouw kledingkast eens echt goed uitmest. Er zijn natuurlijk zat methodes om dat te doen en om lekker grondig aan te pakken, moet je simpelweg die kasten of ruimtes eens leeghalen en alles door je handen laten gaan. Maar dat klinkt natuurlijk niet als de meest aantrekkelijke bezigheid op pad naar een meer minimalistisch leven. De oplossing: maak er een spel van. Het Minimalisme Spel om precies te zijn!

Het Minimalisme Spel: 30 Day Minimalism Challenge

Het Minimalisme Spel wordt ook wel in het Engels de Minimalism Game (goh) en 30 Day Minimalism Challenge genoemd. Die laatste naam verklapt al een beetje hoe dit spel gaat en vooral hoe lang het duurt. Tijdens het Minimalisme Spel ga je dertig dagen aan de slag met ontspullen, waarbij de uitdaging iedere dag net wat groter wordt. Want door aan jouw opruimactie een uitdaging te koppelen, wordt het natuurlijk veel leuker.

Hoe het werkt, is simpel: op dag 1 selecteer je een item om weg te doen. Op dag 2 zoek je twee dingen uit die je niet meer nodig hebt, op dag 3 ga je voor drie items en op dag 4 voor vier. Zo ga je net zo lang door tot je op de laatste dag maar liefst dertig dingen selecteert om weg te doen.

Kortom: je zal in totaal 465 spullen wegdoen.

Je verwacht dan misschien een lege kledingkast en keukenkastjes over te houden, want waar haal je dat in vredesnaam vandaan? Geloof me: als jij nog nooit of niet vaak hebt ‘ontspuld’, zal je huis gevuld zijn met lege pennen, onnodige setjes kluskleding, medicijnen of eten ver over de houdbaarheidsdatum, etc. En mocht je niet weten waar je moet beginnen, dan help ik je in deze blog op weg met tien items die je sowieso meteen weg kan doen.

Misschien verwacht je de Minimalism Challenge tot dag 15 vol te houden, maar het leuke aan het spel is juist de opbouw. Iedere dag wordt je net wat meer uitgedaagd. En dat kan je dan ook aan, want oefening baart kunst. Dag 30 klinkt misschien moeilijk, maar je hebt dan al een maand training in ontspullen gehad. Die laatste dag blijk je zonder moeite tien versleten sokken, vijf ongebruikte gebaksbordjes, drie lege multomappen en tweeëntwintig oude studieboeken weg te kunnen doen.

Ga jij de uitdaging aan?

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven