Geld verdienen met Pinterest | Passief inkomen en financiele onafhankelijkheid

Geld verdienen met Pinterest: zo zetten wij Pinterest strategisch in

Pinterest is fantastisch om inspiratie op te doen voor jouw woonkamermake-over, een volgende vakantie, jouw bezoek aan de kapper en zo veel meer. Maar wist je je Pinterest ook kan inzetten voor jouw bedrijf? Wij doen dit inmiddels bijna een jaar – en sinds drie maanden met volle focus – en verdienen hiermee inmiddels een deel van het passief inkomen dat we voor ons pensioen willen inzetten. Hoe wij geld verdienen met Pinterest? Let me explain.

Pinterest is niet als social media

Een van de grootste misverstanden over Pinterest is de vergelijking met andere social media.

Voor een reisblog zoals die wij runnen, is instagram misschien een meer voor de hand liggend platform (en die hebben we ook ‘voor erbij’). Maar zoals veel social media is instagram ontworpen om verkeer binnen te houden en niet om verkeer door te leiden naar jouw site. Je kan een link naar jouw website in je instagramprofiel zetten en als je meer dan 10.000 volgers hebt, kan je in jouw instagramstories een linkje plannen. That’s it.

Pinterest is precies het tegenover gestelde: het is juist de bedoeling om bij iedere pin die jij laatst door te linken naar jouw website. Anders dan bij instagram verdwijnt jouw post ook niet na een paar uur alweer naar de achtergrond. Nee, bij Pinterest kan jouw pin opnieuw en opnieuw gevonden worden, ook lange tijd later. Een van onze meest succesvolle pins is van zes maanden terug en levert ons nu ongeveer 500 websitebezoekers op!

Pinterest is geen social media, maar een visuele zoekmachine. Waar een zoekmachine als Google hoofdzakelijk werkt met tekst, doet Pinterest dat met afbeeldingen. Pins om precies te zijn (en daarop kan dan wel weer prima tekst staan overigens). Zodra je Pinterest ook benadert als een zoekmachine, realiseer je je hoeveel websiteverkeer je daar net als met Google kan halen.

Ongeveer 30% van onze bezoekers komt van Pinterest

Dat is dan ook wat wij massaal doen op Pinterest voor onze reisblog: we plaatsen inspirerende reisfoto’s, teasers naar onze reisblogs en reistips op ons Pinterest-account mét links naar onze website. Wij startten een jaar geleden ons Pinterest-account, maar hebben drie maanden geleden onze focus meer naar Pinterest geschoven.

Het resultaat is een nieuwe stroom bezoekers van onze website. Deze visuele zoekmachine levert ons op dit moment 4.000 unieke bezoekers per maand op en dat getal stijgt iedere dag. Inmiddels is ruim 30% van al ons websiteverkeer afkomstig van Pinterest.

Door die hogere bezoekerscijfers kunnen wij meer inkomsten binnenhalen met onze website, ondanks de moeilijke corona-tijden voor reisblogs. Op die manier verdienen we niet alleen meer geld met affiliate marketing, maar hebben we ons kunnen kwalificeren voor een groot advertentieprogramma waarmee je hoge bedragen kan verdienen. Om te worden toegelaten tot grote advertentieprogramma’s zoals ons platform Ezoic, moet je namelijk minstens 10.000 sessies op jouw website hebben. Pinterest heeft ons ondanks de corona-recessie gemakkelijk over die drempel geduwd.

Geld verdienen met Pinterest: nieuwe bezoekersstroom voor je blog

Omdat professionele bloggers zich vaak focussen op zoekmachineoptimalisatie voor Google, is dat ook waar je veel online over kan lezen om jouw blog te laten groeien. Verschuif je focus eens naar Pinterest en je zult ontdekken dat ook daar een makkelijke, vaste en nieuwe bezoekersstroom op je wacht. Wij kunnen op die manier geld verdienen met Pinterest en hebben met onze andere blog een grote groeisprong kunnen maken!

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven