Tidy Minds | 30 jaar | vrijwilligerswerk | Stichting Jarige Job

Het beste verjaardagsfeest ooit

Happy birthday to me! Afgelopen zaterdag heb ik mijn laatste dag als twintiger beleefd. En het was echt een topdag. Ik had voor mijn lieve vrienden en familie een geheime middagactiviteit georganiseerd en dat werd uiteindelijk het beste verjaardagsfeest ooit. De reden waarom: het draaide niet alleen om mij.

Toen mijn vriend vorig jaar zomer dertig werd, begon ik na te denken hoe ik mijn dertigste verjaardag wilde vieren. Meestal kan ik met het lekkere weer eind mei iedereen voor een barbecue in de tuin uitnodigen en is mijn verjaardag simpelweg een excuus om weer eens gezellig de barbecue aan te steken. Dat wilde ik anders voor mijn dertigste verjaardag. Maar hoe? En hoe kon ik voorkomen dat deze mijlpaal een overload aan spullen als cadeau zou worden? En hoe kon ik mijn verjaardag laten samenvallen met mijn minimalistische en duurzame principes?

Het antwoord was simpel: vrijwilligerswerk! Ik besloot mijn dertigste verjaardagsfeest aan te grijpen om al mijn lieve vrienden en familie in te zetten voor het goede doel. We hebben een feestmiddag gehad bij de Stichting Jarige Job waar we verjaardagsboxen inpakten om de armste kinderen van ons land ook een mooie verjaardag te bezorgen.

Op de site van de stichting is over hun missie te lezen: “Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Voor 61.000 kinderen in Nederland is dit niet het geval. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen deze kinderen geen cadeautjes, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelf ziek. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox, want ieder kind verdient een verjaardag!”

En ja, als minimalist kan je van alles vinden van een verjaardagsdoos met eten en spullen. Ik ben er zelf heilig van overtuigd dat je voor een geslaagde verjaardag geen geld of spullen nodig hoeft te hebben. Dat is niet nodig om een kind zich speciaal te laten voelen op zijn of haar verjaardag. Maar de dagelijkse realiteit is dat een doos met schooltraktaties, een cadeautje, leesboek, slingers en wat lekkers de verjaardag van een kind tot een dag om nooit te vergeten kan maken. Dat was de ervaring die ik maar al te graag met mijn vrienden en familie in een verjaardagsdoos wilde stoppen.

Nadat ik de verrassing aan mijn veel te nieuwsgierige vrienden en familie had onthuld, werden we enthousiast gemaakt voor het werk tijdens een introductie door de vrijwilligers van de stichting. De inpakhal is ingericht als kinderparadijs voor volwassenen. Denk aan: tafelvoetbal, een glijbaan en levensgrote Star Wars-helden. De motivatie voor een middag snoeihard werken was dus niet moeilijk te vinden.

Het resultaat was niet alleen een fantastisch gezellige middag aan teamwork, maar 420 verjaardagsdozen. Ja, ik heb heel fanatieke vrienden en familie! Dat betekende dus een verjaardagsbijdrage voor honderden andere jarigen. Kan jij een beter cadeau bedenken om voor je verjaardag te krijgen en tegelijkertijd door te geven?

Zo kon ik op mijn verjaardag dus 420 verjaardagen doorgeven. Het was het beste verjaardagsfeest ooit! Heb ik je nou op goede ideeën gebracht? Hier lees je alles over een inpakmiddag bij Stichting Jarige Job!

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven