timemanagement | Tidy Minds

Hoe ik mijn tijd verkeerd besteedde, terwijl ik juist boeken over timemanagement verslond

Ik maakte laatst een enorme fout in mijn timemanagement en het was best confronterend om dat aan mezelf toe te geven. Wat had ik verkeerd gedaan? Mijn opleiding Spaans.

Ik haalde vorige week mijn diploma Spaans A1. Dat lijkt reden voor wat blijdschap, maar ik voelde me helemaal niet zo happy over deze cursus. Taalniveau A1 is bij mijn taalschool opgedeeld in 3 cursussen en de eerste twee daarvan doorliep ik vol enthousiasme en inzet. Hoe anders was dat voor de derde cursus. Mijn inzet was minimaal, ik deed zo min mogelijk huiswerk en studeerde niet op de grammatica en woordjes. Omdat ik slim kan leren en een zekere aanleg voor talen heb, heb ik het uiteindelijk gepresteerd om in een paar uurtjes vlak voor het examen toch voldoende te leren voor zelfs een 8,8. Super voor dat diploma, maar niet om daadwerkelijk de taal te leren.

Waar ging het mis? Had ik te weinig tijd? Nope, ik had zat tijd, maar heb dat simpelweg anders besteed. Ik kocht een volkstuinhuisje en knapte dat op. Ik las veel boeken. Ik deed van alles. Maar zelfs op de momenten die ik bewust voor Spaans had ingepland, lukte het me niet me echt aan mijn huiswerk te zetten en ging ik wat anders doen. Ik had vooral gebrek aan prioriteit.

Als er iets is wat ik heb geleerd van mijn afgelopen maanden in de zelfhulpboeken over timemanagement, dan is het wel het belang van prioriteiten. Ik wist onbewust eigenlijk al bij aanvang van de cursus dat Spaans op dat moment niet echt mijn prioriteit had. Andere dingen in mijn leven waren toen al belangrijker voor mij. Is dat erg? Nope, zeker niet. Behalve als je dat niet aan jezelf kan toegeven. Behalve als je die cursus toch doet. Behalve als je vervolgens wel wekenlang een rotgevoel hebt, omdat je steeds je huiswerk snel in elkaar flanst. Ik luisterde niet echt naar mezelf en besteedde mijn tijd niet hoe ik dat wilde. Om daar vervolgens een slecht gevoel aan over te houden. En een diploma Spaans A1 natuurlijk, hoewel ik niet écht de taal had geleerd.

Mijn timemanagement les: heel veel beter luisteren naar mijn gevoel. Zo lang ik mijn tijd besteed aan mijn prioriteiten, ben ik het meest in mijn element. Natuurlijk zijn er ook dingen die je ook moet doen, als het niet jouw volle aandacht en prioriteit heeft. Maar een hobbycursus Spaans zou daar zeker niet bij moeten horen, vind ik. Als ik had geluisterd naar mijn gevoel, had ik geweten dat deze hobby mij geen plezier, maar stress zou brengen de afgelopen weken.

Oh, en een vervolgcursus Spaans? Die komt er ongetwijfeld, maar nu even niet. Zat tijd, maar geen prioriteit.

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven